Tessa van Schagen zevende tijdens het Europees Kampioenschap 200m

Tessa van Schagen zevende tijdens het Europees Kampioenschap 200m

Tessa van Schagen is zevende geworden tijdens haar eerste Europese Kampioenschap 200 meter. Tessa wist zich in de halve finale als vierde tijdsnelste te plaatsen. Tijdens de finale startte de Overveense atlete slecht, waardoor zij achter de gevolgen aanliep. De verschillen waren ontzettend klein. Desalniettemin kijkt Van Schagen terug op een zeer geslaagd Europese Kampioenschap en heeft weer ervaring op gedaan. Eerder liep Tessa van Schagen al het limiet voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Tessa van Schagen heeft de afgelopen maanden een flinke progressie gemaakt. “Het liefst had ik tijdens het Europese Kampioenschap wat harder gegaan en ook wel een paar plekjes hoger willen eindigen. Het is mooi dat ik in de finale sta. Ik had dit van te voren, aan het begin van het seizoen dit echt niet verwacht. Dus het is wel heel mooi. Een aantal maanden geleden zat ik nog niet op dit niveau en nu merk ik dat het een stuk harder gaat,” vertelt Tessa.

Tessa van Schagen liep haar 200 meter finale tijdens een uitverkocht stadion. “Het is geweldig! Een oorverdovend applaus als je naam wordt genoemd. Dus dat is heel mooi,” vertelt de topatlete.

Vanavond komt Tessa van Schagen om 20.00 uur uit met de 4×100 meter estafette ploeg als derde loopster.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.